4 jocuri amuzante pe care copilul o să le îndrăgească

Teoretic, dacă e frumos afară tu și cel mic nu ar trebui să stați în casă. Practic, decât să îți dorești să ieșiți în parc și din lipsă de timp și chef să rămâneți în casă și să vă uitați la televizor, mai bine încercați aceste 4 activități incredibil de distractive pentru întreaga familie. Plus că necesită foarte puține obiecte/instrumente.
1. Ghici
Da, numele este inventat de mine. Dar se potrivește. Ai nevoie de: 
  • Reviste (pe care sigur le găsești pe acasă-cel mai probabil necitite) aici poți să le incluzi și pe cele promoționale pe care le primești în cutia poștală
  • Hârtie cartonată
  • Lipici
  • Foarfecă
  • O cutie sau o pălărie sau ce vrei tu
Instrucțiuni:
  1. Îți alegi din reviste câteva imagini cât mai amuzante și reprezentative în același timp. Ai grijă! Ține cont de faptul că mai târziu va trebui să mimezi ceea ce se află în imagini)
  2. Tai și câteva pătrate din carton de dimensiunea pe care o dorești (5×5 etc.)
  3. Lipești imaginile de cartonașe
  4. Pui toate cartonașele în cutie. Toată lumea trebuie să extragă câte un cartonaș și să îi facă pe ceilalți să ghicească ce e pe cartonaș fără să rostească vreun cuvânt de pe el.
2. Emoții
Nu, nu sunt emoții adevărate. Nu veți tremura sau plânge în timpul jocului. Seamănă cu primul joc însă implică puțin mai multă creativitate Ai nevoie de: 
  • Pixuri sau creioane colorate
  • Hârtie cartonată sau cartonașe direct tăiate
  • O cutie/pălărie/ce vrei tu
Instrucțiuni:
  1. Fiecare jucător trebuie să scrie 3-4 emoții  sau sentimente. Câteva exemple ar fi fericire, tristețe, furie, frică, rușine etc.
  2. Pui toate cartonașele în cutie. La fel ca în jocul anterior, toți jucătorii trebuie să extragă câte un cartonaș și să mimeze în așa fel încât ceilalți să ghicească emoția fără să ca emoția de pe bilețel să fie rostită
3. Cărăbușul
Acesta este preferatul meu. E un joc în care ai nevoie de zaruri și de ceva răbdare, dar merită. Distracția e pe măsură. Ai nevoie de: 
  • O foaie albă, simplă sau cartonată
  • Pixuri sau creioane colorate
  • Două zaruri
Instrucțiuni:
  1. În acest joc, fiecare jucător trebuie să încerce să deseneze un cărăbuș din cât mai puține încercări posibile.
  2. Pe o bucată de hârtie, scrie un număr care să corespundă cu o parte a corpului. Un exemplu ar putea fi: 1-cap; 2-corp; 3-picioruș; 4-picioruș; 5-picioruș; 6-picioruș; 7-picioruș; 8-picioruș; 9-picioruș, 10-ochi; 11-antenă; 12-antenă. Le poți combina, însă cum dorești tu.
  3. Fiecare jucător trebuie să arunce cu ambele zaruri odată. În cazul în care jucătorul nimerește numerele 1 și 2, spre exemplu, va fi la alegerea lui să deseneze fie capul, fie corpul cărăbușului. Dacă după ce le-a desenat nimerește aceleași numere, poate să aduce cifrele și să deseneze un picioruș.
4. Pictorul
Acum creativitatea este necesară pentru absolut orice domeniu. Ce trebuie să faci tu este să îți încurajezi copilul să creeze atât desene simple, cât și desene complexe. Se spune că desenele făcute relativ repede te ajută să îți „încălzești” creierul. Dacă talentul lipsește cu desăvârșire (ceea e de înțeles, din partea mea, cel puțin) cel mic poate începe prin a-și contura mâna sau diferite obiecte din casă. Șii, dacă vrei să duci totul la un alt nivel, îi poți lua două tricouri și un set de carioci cu care să își realizeze propriul design de tricou. Le găsești aici: Pachet Copii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *